نماد جفت ارز CHF/JPY
بررسی و آشنایی با نماد جفت ارز CHF/JPY
نماد جفت ارز CHF/JPY
بررسی نماد جفت ارز CHF/JPY
MARKET
تحلیل نماد جفت ارز CHF/JPY
PLATFOR
حجم تقضا نماد جفت ارز CHF/JPY
CHART
معاملات نماد جفت ارز CHF/JPY
نماد جفت ارز CHF/JPY
جفت ارزی فرانک سوئیس، ین ژاپن (CHF/JPY) این جفت ارز مرکب از دو واحد ارزی، با نرخ بهره ی منفی می باشد. هم ژاپن و هم سوئیس دارای اقتصاد بسیار قوی می باشند. نرخ سود خالص حساب بازرگانی این دو کشور، به شکل منحصر به فردی بالا بوده و تفاوت میان شاخص یاد شده ی این دو کشور نیز، از تفاوت قابل توجهی، برخوردار می باشد.
سطح بیکاری و نرخ کسری بودجه ی دولتی این دو کشور، در سطح بسیار اندکی می باشد. مهم ترین عوامل تاثیر گذار، بر تغییرات نرخی این جفت ارز، شامل تنظیمات نرخ بهره ی این دو کشور و نوسانات نرخی یورو است.
عوامل موثر بر فرانک سوئیس
واحد ارزی فرانک سوئیس – (با کد بانکی CHF) – ارز قانونی سیستم مالی کشور سوئیس و لیختن اشتاین به حساب می آید. نام دیگر این واحد ارزی (سوئیس) می باشد. عرضه و توزیع این پول را نیز، بانک مرکزی (بانک ملی سوئیس) سوئیس به عهده دارد. سکه های پول این کشور نیز از طریق خانه ی فدرال سکه، توزیع میابند.
عوامل و فاکتورهای متعددی بر ارزش یک ارز تاثیر دارند. بر اساس آنچه بیان شد، فرانک یکی از باثبات ترین ارزهای جهان است، اما علت اصلی این ثبات چیست؟
نخستین عامل ثبات را باید دوری کشور سوئیس از درگیری و تنشها دانست. ثبات سیاسی کشور سوئیس و حاکمیت بیچون و چرای قانون در کشور بر ثبات نرخ فرانک بیتاثیر نبوده است. از طرفی موضع گیری بیطرفانه این کشور در برابر رویدادهای خارجی و برخورداری از رویکردی غربی در تجارت این کشور را باید از دیگر علل ثبات این ارز دانست
تقاضای بالا برای فرانک به عنوان ارزی امن، ارزش آن را در بازارهای جهانی به طور قابل توجهی افزایش داده است. ناگفته نماند که تقاضا برای خرید این ارز پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ رو به افزایش رفت. تا سال ۲۰۱۱ بانک ملی سوئیس نزدیک به نیم تریلیون دلار ارز خارجی جمع کرده بود که این مبلغ معادل ۷۰% تولید ناخالص داخلی این کشور به حساب میآید. اما نرخ بالای این ارز چه پیامدهایی را در پی داشته است؟
اگرچه ارزش بالای فرانک منجر به ارزانتر شدن کالاهای خارجی در این کشور شده است، اما این موضوع به صادرکنندگان این کشور و صنعت گردشگری آن لطمه زده است؛ چرا که نرخ بالای این ارز خرید کالا و استفاده از خدمات سوئیسی را گران میکند. با توجه به وابستگی اقتصاد کشور سوئیس به صادرات و گردشگری افزایش نرخ این ارز ضربه بزرگی به سرمایهگذاران وارد میکند. در سال ۲۰۱۱ بانک ملی سوئیس این ارز را از حالت آزاد یا شناور خارج کرد.
در این زمان نرخ هر یورو معادل ۱.۲۰۰۰ فرانک در نظر گرفته شد. با این حال در سال ۲۰۱۵ بانک مرکزی این کشور مجدداً نظر خود را در خصوص آزاد بودن نرخ فرانک تغییر داد. در آن زمان دو اتفاق مهم رخ داد:
بازار سهام سوئیس به طرز چشمگیری با رشد مواجه شد. تنها در عرض چند دقیقه ارزش فرانک در مقایسه با یورو نزدیک به ۳۰% افزایش پیدا کرد.
افزایش قدرت فرانک سوئیس
بعد از این ماجرا نیز با تصمیمات مسئولان دولت این کشور رشد خوبی را فرانک سوئیس تجربه کرد. جالب است بدانید که طی ۱۵ سال گذشته ارزش فرانک بهطور قابل توجهی در مقایسه با دلار و یورو افزایش پیدا کرده است. عواملی مانند بحران مالی اروپا و سیاست پولی اتخاذ شده از سوی ایالات متحده در افزایش ارزش فرانک بیتاثیر نبودهاند.
این دو اتفاق باعث شد که سرمایهگذاران به دنبال پناهگاهی امن برای خود باشند؛ به این ترتیب از جذابیت دلار آمریکا و یورو بهتدریج کاسته شد.
تصمیمات دولت و بانک مرکزی این کشور بر نرخ فرانک تاثیرگذار بودهاند و این تاثیرپذیری همچنان پابرجاست. اما از آنجا که دولت و سیاستهای این کشور بهندرت دچار نوسان میشوند، فرانک به عنوان ارزی قدرتمند در جهان کاربرد دارد.
فرانک سالهاست که به عنوان ارزی با ثبات بالا در میان سرمایهگذاران شناخته میشود. دوری این ارز از نوسانات و تنشهای سیاسی را باید اصلیترین علت ثبات فرانک بدانیم؛ اگرچه بانک مرکزی این کشور در ابتدا تصمیم به ثابت بودن نرخ این ارز گرفت، در ادامه نرخ فرانک را آزاد اعلام کرد. فرانک به عنوان ارزی ارزشمند برای سرمایهگذاری طولانیمدت شناخته میشود؛ چراکه بهندرت شاهد بالا و پایین شدن نرخ آن هستیم.
ین ژاپن
واحد ارزی ین ژاپن (با کد بانکی JPY) واحد ارزی اسلی ژاپن شناحته می شود. این واحد ارزی به عنوان یکی از مهم ترین واحد های پولی رزرو دنیا، محسوب می شود. توضیع پول ین نیز، از طریق بانک مرکزی ژاپن، انجام می گیرد.
10 نکته در مورد ین ژاپن
- بنا بر اعلام وزارت دارایی ژاپن، در حال حاضر ۹.۹۷ میلیارد قطعه اسکناس ۱۰ هزار ینی، ۶۶۰ میلیون قطعه اسکناس ۵۰۰۰ ینی، ۱۰۰ میلیون قطعه اسکناس ۲۰۰۰ ینی و ۴.۲ میلیارد قطعه اسکناس ۱۰۰۰ ینی در چرخه مبادلات پولی جهانی وجود دارد.
- در سال ۱۹۸۴ میلادی بانک مرکزی ژاپن تصمیم گرفت در راستای حفظ سیاست بیطرفانه و مستقل از احزاب سیاسی، از تصویر هیچ چهره سیاسی در اسکناسهای این کشور استفاده نکند. از آن زمان به بعد در اسکناسهای ین از چهرههای غیر سیاسی استفاده میشود.
- ین از سال ۱۹۸۱ به عنوان واحد پولی ژاپن برگزیده شد و استاندارد مبتنی بر طلا بر آن حاکم است.
- ین کلمهای ژاپنی به معنی گرد یا دایرهای شکل است و دلیل نامگذاری آن، دایرهای شکل بودن سکه است. مردم ژاپن ین را ” اوکانه” نیز خطاب میکنند که به معنی پول است.
- ین دارای ویژگیهای امنیتی زیادی است که جعل آن را دشوار میسازد. از جمله این ویژگیها میتوان به هولوگرام مخصوص و قابلیت درخشندگی در اشعه فرابنفش اشاره کرد.
- ین سومین ارز پر مبادله جهان پس از دلار و یورو است.
- ین پس از دلار، یورو و پوند، چهارمین سهم را از ذخایر ارزی بانکهای مرکزی جهان دارد.
- قرار دادن ین در مایکروویو در ژاپن ۲۰۰ هزار ین جریمه دارد.
- ین ژاپن در صورتی که به آرامی روی آب قرار گیرد در آب شناور باقی خواهد ماند.
- هزینه ضرب سکه یک ینی از ارزش این سکه بیشتر است.
ین به عنوان واحد پول کشور ژاپن با پشت سر گذاشتن فراز و نشیبهای بسیار، حال به ارزش واقعی خود رسیده است. اگرچه این واحد پولی براساس استاندارد نقره در نظر گرفته شده بود، با افت ارزش نقره دولت ژاپن مجبور به قبول استاندارد طلا شد.
در نظر گرفتن نرخ ثابت برای ین ژاپن بینتیجه ماند و دولت ژاپن نرخ ین را آزاد اعلام کرد. با گسترش صادرات کشور ژاپن، ین کمکم به جایگاه امروزی خود نزدیک شد و حال در جایگاه سومین ارز متداول جهان جا خوش کرده است.
ویژگی های جفت ارز CHF/JPY
فرانک سوئیس (CHF)، ششمین ارز پرمعاملۀ دنیا است. بانک مرکزی سوئیس، صادر کنندۀ این ارز است. از آنجائیکه سوئیس اقتصادی باثبات و بدون تورم دارد، این ارز به عنوان یک “دارائی ایمن” قلمداد می گردد.
ین ژاپن (JPY) سومین ارز پرمعامۀ دنیا است. بانک مرکزی ژاپن صادرکنندۀ این ارز است.
- از آنجائیکه ژاپن اقتصادی باثبات و بدون تورم دارد، از ین به عنوان یک “دارائی ایمن” استفاده می شود.
- از آنجائیکه ژاپن دارای نرخ های بهرۀ بسیار پایین است، مشخصۀ اصلی این ارز ارزش نسبی پایین آن در برابر دیگر ارزهای اصلی است.
- ین در عملیات تجاری، بخصوص در آسیا، حضوری فعال دارد.
- دولت ژاپن بطور تاریخی به دنبال کاهش ارزش مبادله ای پول ملی است تا بتواند از صادرات حمایت کرده و موجب رشد اقتصادی شود