🔔 اطلاعیه : برگزاری سمینار بین المللی بازارهای مالی با میزبانی سهامیر و حضورکمپانی HELMEN کانادا و مدیر ارشد FINESENCE اتریش

آشنایی با معاملات CFD در بازار فارکس

   امتیاز (13502) 4.9/5   
0 / 5

Your page rank:

در این گزارش قصد داریم ضمن بررسی ابعاد معاملات CFD و مزایای این معاملات به زبانی ساده، ویژگی های منحصر به فرد آن را نسبت به معاملات سنتی در بازار سرمایه، بیان کنیم.

پایگاه خبری و اطلاعاتی سهامیــــــــــر

SAHAMIR UNIVERSITY

آشنایی با معاملات CFD در بازار فارکس سهامیـــــــــر

آشنایی با معاملات CFD در بازار فارکس

واحد خبرگزاری سهامیــــــــــــــــــر

آشنایی با معاملات CFD در بازار فارکس

یکی از ابزارهای مالی محبوبی که بین کاربران فارکس وجود دارد، CFD ها هستند. این ابزارها جزء مولفه های اصلی سبدهای معامله گران است که از اواخر دهه 1990 در دسترس مشتریان قرار گرفته است. با اضافه شدن این نوع معامله به سبدهای معاملاتی سرمایه گذاران و استقبال گسترده از آن، اکنون این ابزار مالی بر اساس پژوهش های دانشکده اقتصاد لندن یک سوم از معاملات بازار سهام این کشور را شکل داده است. با وجود مزایای فراوانی که دارد، درک کامل ابعاد آن برای افراد مبتدی در بازارهای فارکس و سرمایه گذاری در آن نیازمند مطالعه است. در این گزارش قصد داریم ضمن بررسی ابعاد معاملات CFD و مزایای این معاملات به زبانی ساده، ویژگی های منحصر به فرد آن را نسبت به معاملات سنتی در بازار سرمایه، بیان کنیم.

CFD مخفف کلمات Contract For Difference به معنای قراردادهای مابه التفاوت است. CFD ها توسط بروکرها ارائه می شوند و معامله گران می توانند در کنار دارایی های رایجی مانند سهام ها، کالاها و فلزات در این معاملات هم سرمایه گذاری کنند.یکی از مهمترین تمایزات CFD ها با دیگر دارایی های قابل معامله این است که معاملات آن از حرکت ارزش یک دارایی دیگر مشتق می شود. در واقع خریدار و بروکر طی قراردادی بین یکدیگر و بدون در اختیار داشتن اصل دارایی، حرکات قیمت ها را معامله می کنند و از هزینه های معاملات سنتی جلوگیری در امان خواهند ماند.

در این بین افرادی که سپرده اندکی دارند و قصد سرمایه گذاری در این بازارها را دارند، می توانند در CFD ها سرمایه گذاری کنند. بنابراین زمانی که CFD ها را خریداری می کنند، جزء سهامداران شرکت محسوب نمی شوند اما از نوسانات قیمتی سهام آن شرکت منتفع می شوند.

عملکرد قراردادهای CFD

حال که معنا و مفهوم CFD ها را متوجه شدیم، لازم است کارکرد آن را بصورت دقیق تر مورد بررسی قرار دهیم. همان طور که گفته شد در CFD ها سهامی خریداری نمی شود بلکه ارزش سبد دارایی ما از روند حرکت قیمت سهام پیروی می کند و ممکن است منتفع یا متضرر شویم. به این صورت که مابه التفاوت قیمت ابتدای قرارداد در زمان خروج از قرارداد، به هریک از طرفین خریدار یا فروشنده پرداخت می شود. اگر قیمت سهام رشد کرده باشد فروشنده به خریدار سود را پرداخت خواهد کرد و برعکس.

نحوه اصلی محاسبه سود زیان به این صورت است که مابه التفاوت قیمت سهم، کالا و یا ارز دیجیتال یا هر دارایی مورد نظر و قیمت خروج در تعداد واحدهای CFD ضرب می شود

مزایای معاملات CFD

همان طور که گفته شد CFD ها مزایای متعددی دارد و با استقبال زیادی از معامله گران روبه رو شده است. همچنین به دلیل عدم مالکیت اصل دارایی معامله گران از هزینه های معاملات سنتی در امان هستند. در ادامه برخی از مزایای CFD ها را مورد بررسی قرار می دهیم:

  • CFD ها طیف گسترده ای از دارایی ها را شامل می شوند
  • سهولت در خرید و فروش
  • کاهش هزینه های معاملاتی
  • در امان بودن از معایب معاملات سنتی
  • استفاده از اعتبار اعطایی بروکرها
  • کاهش هزینه های مالیاتی معامله گران

چگونگی آغاز معاملات CFD

برای آغاز معاملات CFD می بایستی با یک بروکر باتجربه و موفق این عملیات را آغاز کرد. بعد از ثبت نام و افتتاح حساب خود در بروکر مورد نظر فقط 3 مرحله تا شروع معاملات CFD فاصله دارید. این مراحل به صورت زیر است:

  • انتخاب دارایی اصلی: اولین مرحله بعد از افتتاح حساب، انتخاب دارایی ها از بین CFD های سهام، شاخص ها، کالاها و ارزهای دیجیتال است. از دارایی موجود در CFD ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  1. CFD کالا شامل (نفت برنت انگلستان، نفت خام آمریکا، گاز طبیعی آمریکا)
  2. CFD شاخص ها شامل (GDAX، AUS200، ND100m)
  3. CFD سهام شامل (آمازون، علی بابا، اپل، مایکروسافت)
  • انتخاب پوزیشن: در ادامه بعد از مشخص کردن دارایی ها خود، می بایستی پوزیشن خرید و یا فروش را انتخاب کنید. برای این مرحله می توانید از سیگنال ها و تحلیل های موجود استفاده کنید. در نهایت تحلیل خود را روی پوزیشن انتخابی اعمال می کنید. به این صورت که اگر قیمت داریی شما افزایش پیدا می کند، پوزیشن خرید و اگر قیمت آن کاهش پیدا می کند، پوزیشن فروش را انتخاب می کنید.
  • انتخاب پلتفرم برای معاملات: CFD ها را می توان در پلتفرم های معتبر و شناخته شده ایی همچون متاتریدر 4 و یا متاتریدر 5 معامله کرد. همچنین می توان از اپلیکیشن های تلفن همراه نیز برای پیگیری و بررسی سبد خود استفاده کرد.

توصیه می شود قبل از ورود به بازار واقعی و شروع معاملات خود از یک حساب دمو یا آزمایشی استفاده کنید تا ضمن آشنایی کامل با ابزارهای موجود در صفحات آن، از عملکرد بروکر خود نیز اطمینان حاصل پیدا کنید.

بعد از طی مراحل گفته شده می توانید استراتژی معاملاتی را برای خودتان متصور شوید و با مطالعه ابعاد و جزئیات آن معاملات خود را آغاز کنید. از استراتژی های معاملاتی محبوب بین معامله گران CFD می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استراتژی نوسان گیری در کوتاه مدت : در این استراتژی معامله گر به دنبال نوسانگیری در کوتاه مدت است.
  • استراتژی نوسانگیری روزانه: در این استراتژی معامله گر به دنبال کسب سود در طول یک روز از معاملات CFD است.
  • استراتژی اسکالپ: معامله گران CFD با استراتژی اسکالپ به صورت دقیقه ای و یا ثانیه ای از معاملات خود منتفع می شوند.

نتیجه گیری

با وجود همه این مزایای گفته شده و سودهای موجود در این معاملات، معامله گران مبتدی لازم است ضمن توجه به اسپردهای معامله هنگام انتخاب پوزیشن خرید و فروش به ریسک های معاملاتی CFD ها نیز توجه کنند. اکنون که با معاملات CFD، مزایا و ویژگی های آن آشنا شدیم می توانیم با مطالعه و آموزش تحلیل های موجود معاملات خود را در یک بروکر موفق شروع کنیم.

16 پاسخ

  1. چرا قراردادهای مابه التفاوت به وجود آمدند در صورتی که امکان خرید و فروش دارایی پایه وجود دارد؟

    1. جواب این است که هدف اصلی قراردادهای مابه التفاوت؛ بهره گیری از نوسانات قیمت دارایی پایه بدون نیاز به تحویل واقعی کالا می باشد. هدف دیگر از معاملات سی اف دی، تأمین نیاز مشتریانی است که سپرده اندکی دارند ولی می خواهند در بازارها فعالیت کنند. این معاملات بر اساس مارجین معامله می شوند یعنی لازم نیست که معامله گر مبلغ کامل قرارداد داشته باشد. سی اف دی، بازار بورس ندارد و در جای خاصی متمرکز نیست. این بازار خارج از بورس کار می کند.

    1. معامله گرِ ما اینطور فکر میکند که کمپانی گوگل در سال های آینده سیر نزولی خواهد داشت و قصد دارد از پایین آمدن قیمت کسب سود کند
      خُب حالا باید چکار کرد؟
      در بازار سنتی سهام که امکان انجام این کار را ندارد. به این دلیل که فقط باید سهام را خریداری و نگه داری کند و نمیتواند روی پایین آمدن قیمت سود کند.
      در نتیجه در بازار CFD، قرارداد گوگل را می‌فروشد. در بازار قراری میگذارد، موقعی که بخواهد تسویه کند، ما به التفاوت و اختلاف قیمت روز قرارداد و روز تسویه را به بازار بپردازد یا از بازار بگیرد.
      معامله گر سهام گوگل را در قرارداد CFD در قیمت ۱۵۰ دلار به ازای هر سهام میفروشد.اکنون قیمت سهام کاهش یافته و به ۱۰۰ دلار رسیده است و روی هر سهام ۵۰ دلار سود میکند و معامله را میبندد.
      به همین سادگی!

    1. در معاملات CFD دیگر خبری از دردسرهای تحویل نبوده و همه قراردادها،به صورت نقدی تسویه می‌شوند.

    1. ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻛﻞ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﺗﺮﺍﻛﻨﺶ، ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺑﺎﺯ ﻛﺮﺩﻥ ﯾﻚ ﭘﻮﺯﯾﺸﻦ ﻓﻘﻂ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﺭﺻﺪﯼ ﺍﺯ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﺎﺭﺟﯿﻦ ﻣﻘﺪﻣﺎﺗﯽ ﻧﺎﻣﯿﺪﻩ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺑﭙﺮﺩﺍﺯﯾﺪ. ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺎﺭﺟﯿﻦ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﻟﻮﺭﯾﺞ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﭘﻮﻟﯽ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﺮﯾﺪ ﯾﺎ ﻓﺮﻭﺵ ﺳﻬﺎﻡ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻛﻨﯿﺪ .
      ﻣﺎﺭﺟﯿﻦ ﻫﻤﻪ ﭘﻮﺯﯾﺸﻨﻬﺎﯼ ﺑﺎﺯ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﺭ ﺳﻄﺤﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﻘﺮﺭ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭﮔﺮﻧﻪ ﺁﻥ ﭘﻮﺯﯾﺸﻦ ﺑﺴﺘﻪ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ. ﺍﮔﺮ ﭘﻮﺯﯾﺸﻨﯽ ﺧﻼﻑ ﺟﻬﺖﮔﯿﺮﯼ ﺷﻤﺎ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺗﻮﺍﺯﻥ ﺣﺴﺎﺏ ﺷﻤﺎ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺑﺨﻮﺭﺩ ﺣﺴﺎﺏ ﺷﻤﺎ ﺑﻪ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﻓﺮﺍﺧﻮﺍﻥ ﻣﺎﺭﺟﯿﻦ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﯽﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺻﻮﺭﺕ ﯾﺎ ﭘﻮﺯﯾﺸﻦ ﺷﻤﺎ ﺑﺴﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﯾﺎ ﺷﻤﺎ ﺑﺎ ﺳﭙﺮﺩﻩ ﮔﺬﺍﺭﯼ ﺩﺭ
      ﺣﺴﺎﺏ ﻭ ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻣﺎﺭﺟﯿﻦ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﯿﺎﺯ ﭘﻮﺯﯾﺸﻦ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ﻧﮕﻪ ﻣﯽﺩﺍﺭﯾﺪ.

  2. با سلام و عرض خسته نباشید، در بعضی از کارگزاری های فارکس این امکان وجود دارد که شما میتوانید برروی تمام شرکت های بورسی کشورهای اروپایی، آسیایی و تمام شرکت های بورس آمریکا ترید انجام دهید، اما روی برنامه متا تریدر سهام همه ی شرکت ها فعال نمیباشد و در بستری دیگر فعال هست. چطور میتوان دیتای لازم این شرکت ها را به نرم افزار داینامیک تریدر وارد کرد؟

    1. معمولا بروکرها همه نمادهای سهام را برای ترید در اختیار مشتری قرار نمی دهند و تنها برخی سهام شرکت های معروف مانند مایکروسافت، گوگل، اپل و … را ارائه می کنند.
      متاتریدر بروکر XM را دانلود کنید یک حساب دمو بسازید و نمادهای سهام را به داینامیک منتقل کنید. مانند جفت ارزها.

    1. با CFD شما یک مرحله حرفه ای تر می شوید و می توانید بدون خرید سهام از نوسانات آن سود ببرید. ایده سی اف دی زمانی به ذهن معامله گران آمد که متوجه شدند در قرارداد های آتی ممکن است در طول زمان یک قرار داد ممکن است قیمت سهام تغییر کند و این موضوع به ضرر خریدار یا فروشنده خواهد بود.

    1. در خرید سهام، شما سهامی را خریداری می کنید و از بالا رفتن قیمت ها سود خواهید کرد. (در قیمت پایین سهام را خریده و در قیمت بالاتر آنرا می فروشید.)
      فرض کنید می خواهیم 100 سهم از شرکت فیس بوک بخرید. در پلتفرم معاملاتی قید خرید/فروش هر سهم بیت کوین 50 دلار است. پس برای خرید باید 100 *50 = 500 دلار بپردازید. چون گزینه ای به نام اهرم وجود دارد، لازم نیست تمام 500 دلار را بپردازید. اگر حاشیه مورد نظر ما 1 درصد باشد، باید 5 دلار پرداخت شود. البته مبلغی به عنوان کمیسیون نیز به این عدد اضافه کنید.
      پس از مدتی، سهام فیس بوک رشد داشته و تصمیم گرفتید سهم خود را بفروشید. هر سهم فیس بوک اکنون به 60 دلار رسیده است. سودی که شما دریافت می کنید بدین صورت است :
      60 – 50 = 10$
      10 * 100 = 1000$
      از 1000 دلار مبلغ کمیسیون کسر شده و به شما پرداخت می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات علمی و اخبار اقتصادی به گزارش پایگاه خبری سهامیر : (آشنایی با معاملات CFD در بازار فارکس)
این خبر در پایگاه و ارشیو حقوقی و اقتصادی سهامیر ثبت شد.

آخرین اخبــــــــــــــــــار و مقالات:

جدول محتــــــــــــــوا :