🔔 اطلاعیه : برگزاری سمینار بین المللی بازارهای مالی با میزبانی سهامیر و حضورکمپانی HELMEN کانادا و مدیر ارشد FINESENCE اتریش

چگونه در روزهای قرمز بازار بورس سود کنیم؟

   امتیاز (13502) 4.9/5   
0 / 5

Your page rank:

در این جو بد بازار تنها سهم هایی سودده خواهند بود که بنیادی باشند و تحت تاثیر شرایط منفی بازار قرار نگیرند. در این گزارش سهامیر به این موضوع می پردازیم.

پایگاه خبری و اطلاعاتی سهامیــــــــــر

SAHAMIR UNIVERSITY

چگونه در روزهای قرمز بازار بورس سود کنیم؟ سهامیـــــــــر

چگونه در روزهای قرمز بازار بورس سود کنیم؟

واحد خبرگزاری سهامیــــــــــــــــــر

چگونه در روزهای قرمز بازار بورس سود کنیم؟

در این جو بد بازار تنها سهم هایی سودده خواهند بود که بنیادی باشند و تحت تاثیر شرایط منفی بازار قرار نگیرند. در این گزارش سهامیر به این موضوع می پردازیم.

مقدمه

مقدمه

بازار همیشه صعودی نیست و روند منفی هم دارد. زمانی که بازار منفی می شود خیلی از سهم ها، منفی و گرفتار صف فروش می شوند اما در زمان منفی بودن شاخص کل بورس چه سهامی بخریم؟ در این جو بد بازار تنها سهم هایی سودده خواهند بود که بنیادی باشند و تحت تاثیر شرایط منفی بازار قرار نگیرند.

خرید سهام در شرایطی که شاخص کل بورس منفی است

خرید سهام در شرایطی که شاخص کل بورس منفی است

زمانی که به دلایل مختلف شاخص کل منفی می شود خیلی از سهم ها منفی و حتی تعدادی از آنها گرفتار صف فروش می شوند و در این شرایط عکس العمل سرمایه گذاران هم متفاوت می باشد بعضی از سرمایه گذاران در صفوف فروش قرار می گیرند و بعضی از آنها شرایط را برای خرید مناسب می دانند و اقدام به خرید سهام می کنند و بعضی از آنها هم فقط سهامداری می کنند.

اما در زمان منفی بودن شاخص کل و بازار خرید سهم با چه ویژگی هایی سودآور خواهد بود؟ برای خرید سهام در این شرایط باید فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرید اما مهم ترین موضوعی که باید در این شرایط به آن توجه کنید موضوع بنیادی بودن سهم و بتای سهم می باشد که در ادامه به بررسی این دو فاکتور میپردازیم.

در زمان منفی بودن شاخص کل بورس سهم های بنیادی بخرید

در زمان منفی بودن شاخص کل بورس سهم های بنیادی بخرید

اگر در زمان منفی بودن شاخص کل بورس به دنبال خرید سهام هستید باید هنگام انتخاب و خرید سهام در این وضعیت به جریان نقدینگی و وضعیت بنیادی شرکت ها توجه کنید.

تجربه ثابت کرده سهامداران شرکت هایی که از نظر بنیادی و تولید و فروش، وضعیت خوب و سودآوری دارند همیشه سودآور خواهند بود حتی در جو منفی بازار سرمایه.

پس اگر در زمان منفی بودن شاخص کل بورس تصمیم به خرید گرفتید بهترین گزینه برای شما خرید سهم های بنیادی با پتانسیل رشد بالا می باشد.

برای خرید سهم مناسب توجه داشته باشید در بین هر یک از گروه ها و صنعت ها، برخی شرکت ها از نظر تولید و فروش وضعیت بهتری نسبت به بقیه هم گروهی های خود دارند و یا امکان دارد برنامه ای داشته باشد که به جذابیت سهم اضافه کند مانند طرح های توسعه ای، عرضه محصول جدید و… به اینگونه سهم ها توجه زیادی داشته باشید.

در زمان منفی بودن شاخص کل بورس سهم هایی با بتای منفی بخرید

همانطور که در جریان هستید بتا بیانگر این است که میزان بازدهی سهم شما چقدر تحت تأثیر بازدهی بازار قرار دارد و زمانی که شاخص کل بورس و بازار منفی است باید سهم هایی را انتخاب کنید که تحت تاثیر بازار قرار نگیرند و بتای آنها منفی باشد.

برای تشخیص یک سهم بتا منفی، در ابتدا باید با تحولات بازار آشنا باشید، آنها را تحلیل کنید و سپس بتای سهم را محاسبه نمایید.

توجه داشته باشید که سهم‌هایی با بتای منفی خلاف جهت بازار حرکت خواهند کرد و این سهم ها در زمان رکود بازار مورد توجه قرار می‌گیرند.

پس زمانی که شاخص کل منفی می شود، صنایع و سهم‌هایی با بتای منفی مورد توجه و استقبال سهامداران قرار می گیرد و اینگونه سهم ها رشد قیمتی را در این وضعیت تجربه خواهند کرد بنابراین بهتر است در زمانی که بازار رکودی است، به سمت سهم‌هایی با بتای منفی بروید تا در این شرایط ریسک‌ سبد خود را کاهش داده و از منفی ها و صفوف فروش در این شرایط در امان بمانید.

اما زمانی که دوران رشد و رونق بازار فرا می‌رسد، گروه‌هایی که بتای منفی داشند با افت قیمت مواجه می شوند. پس در زمانی که بازار مثبت است و روند رو به رشد دارد بهتر است در سهم ‌ها و صنایعی که بتا مثبت دارند سرمایه‌گذاری کنید چون برخلاف روند بازار حرکت خواهند کرد و از سهم‌هایی که بتای منفی دارند، دوری‌ کنید تا ریسک خود را کاهش داده و سرمایه‌گذاری مطمئن‌تری داشته باشید .در گزارش های بعدی سهامیر بیشتر و مفصل تر به ضریب بتا می پردازیم.

چگونه در بازار منفی بورس سود کنیم؟

چگونه در بازار منفی بورس سود کنیم؟

اصلاح ذات بازار است و قطعا اگر یک سهم رشد زیادی را تجربه کند مقداری از روند خود را اصلاح میکند و دوباره به رشد خود ادامه میدهد اما بسیاری از افراد زمانی که صف خرید سهم باز میشود در بالاترین قیمت سهم را خریداری میکنند و از اصلاح هم بی خبر هستند و به اصلاح بازار میخورند و مقداری از سرمایه آنها کم می شود.

در این موقعیت برای بسیاری از سهامداران این سوال پیش می آید که با سهام منفی خود چکار کنیم؟ در بسیاری از مواقع صف های فروش سنگین ایجاد می شود و سهامدار هیچ کاری نمی تواند کند جز صبر و گاهی اوقات هم سهم علائم برگشت به روند صعودی را از خود نشان می دهد اما باز هم منفی می شود. ما در ادامه قصد داریم به بررسی بهترین عکس العمل برای زمانی که سهم منفی شد بپردازیم و نشان دهیم که سود هم می توان داشت ازین بازار. 

در شرایطی که اکثر سهم ها منفی هستند و دلیل منفی های بازار اصلاح شاخص بوده باید نکاتی را در نظر بگیرید که ما در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:

با توجه به اینکه این روزها اکثر سهم ها حتی سهم های خیلی خوب هم اصلاح داشتند و قطعا به حمایت های خیلی خوبی رسیده اند و با کوچک ترین حمایت می توانند سریعا برگردند و جبران ضرر کنند.

نکته: پس فکر نکنید بطور مثال اگر ۲۰ درصد در ضرر هستید سهم سهم بدی است و باید سهم خودتان را بفروشد.

فاکتورهای مهم رشد سهم را بررسی کنید

اگر سهم شما بنیاد و خبرهای خوبی دارد حتما قدر سهمتان را بدانید و نگران نوسانات و اصلاحات سهم نباشید. برای این که بنیاد و خبرهای مربوط به نماد خود را بررسی و پیگیری کنید به بررسی اطلاعات مالی موجود در کدال بپردازید و اخبار مربوط به نماد را میتوانید از کانال های معتبر و گوگل جستجو کنید.

برای بررسی صورت های مالی تنها باید به تحلیل بنیادی و نکات مهم آن آشنا باشید و سودسازی سهم را نسبت به ماه قبل و یا دوره های قبل تر مقایسه و بررسی کنید.

نمودار سهم را بررسی کنید

برای اینکار شما باید به تحلیل تکنیکال علی الخصوص مباحث مهم آن در این زمینه مانند خط روند، کانال، حمایت ها و مقاومت ها، فیبوناچی ها، برخی اندیکاتورهای مهم و … مسلط باشید.

اگر در این زمینه خیلی حرفه ای نیستید و بصورت مبتدی تحلیل تکنیکال را بلدید شما میتوانید با رسم حداقل خط روند و کانال و فیبوناچی ها بررسی کنید که نمودار قیمتی سهم به حمایت های خوبی رسیده یا نه؟

در صورتی که به حمایت خوبی رسیده بود و واکنش هایی هم نسبت به حمایت ها نشان داده بود به زودی سهم برمی گردد و در این موقعیت بهترین زمان صبر می باشد.

تابلوی سهم را بررسی کنید

به بررسی تابلوی سهم بپردازید و روی تابلو به چند نکته توجه داشته باشید:

الگوی ساعت: زمانی که سهم بیشتر از حجم مبنا معامله شود و قیمت آخرین معامله حداقل ۲ درصد از قیمت پایانی بیشتر باشد گفته می شود که الگوی ساعت اتفاق افتاده است و نشانه خوبی برای پیش بینی صعودی بودن قیمت سهم در روزهای آینده است.

تکنیک الگوی ساعت بیان می کند:

  1. در صورتی که در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی ۱/۵ درصد بیشتر از قیمت پایانی آن باشد سهم به احتمال هشتاد درصد فردا مثبت خواهد بود.
  2. در صورتی که در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی ۲ درصد بیشتر از قیمت پایانی آن باشد سهم به احتمال هشتاد درصد فردا صف خرید خواهد بود.
  3. در صورتی که در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی ۱/۵ درصد کم تر از قیمت پایانی آن باشد سهم به احتمال هشتاد درصد فردا منفی خواهد بود.
  4. در صورتی که در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی ۲درصد کم تر از قیمت پایانی آن باشد سهم به احتمال هشتاد درصد فردا صف فروش خواهد بود.

قدرت خریدار نسبت به فروشنده: در صورتی که در سهم قدرت خریدار بیشتر از فروشنده باشد موقعیت عالی ای برای برگشت سهم به سمت مثبت ایجاد میکند و احتمال برگشت سهم در این موقعیت زیاد است.

در واقع اگر سهمی در نقطه حمایت قرار داشته باشد و در این نقطه قدرت خریداران بیشتر یک علامت مثبت و یک خبر خوب برای سهم تلقی می شود.

دقت داشته باشید که سهمی حتی با ۲۰ درصد ضرر اگر این شرایط را داشته باشد احتمال اینکه اصلاح سهم به زودی تمام شود بسیار بالاست و در این موقعیت علاوه اینکه نباید سهم خود را بفروشید بلکه باید میانگین کم کنید و سهم های بیشتری دراین ناحیه خریداری کنید تا هم از سود بیشتری بهره ببرید و هم جبران ضرر برای شما راحتتر شود.

فقط در این موقعیت به استراتژی معاملاتی خودتان پایبند باشید حد ضرر تعیین کنید و اگر سهم شما بنیادی بود برای سهم خوبتان میانگین کم کنید و صبر داشته باشید.

نتیجه گیری و ۴ توصیه از وارن بافت در مورد سرمایه گذاری در بازار منفی

نتیجه گیری و ۴ توصیه از وارن بافت در مورد سرمایه گذاری در بازار منفی

۴ توصیه مهم وارن بافت برای سرمایه گذاری و خرید سهام در شرایط منفی بازار که حتما باید از آنها برای انتخاب بهترین سهم و سرمایه گذاری در جو منفی بازار استفاده کرد تا به سود رسید.

  • وقتی همه از بازار منفی می ترسند شما طمع کار باشید، فرصت های خوب در بازار منفی را شناسایی کنید و روی آن ها سرمایه گذاری کنید.
  • دست به ماشه باشید، پول نقدی را نگه دارید و منتظر شوید سهام خوب بازار خوش قیمت شوند و سپس روی آن ها سرمایه گذاری کنید.
  • دنبال سودهای کوتاه مدت نباشید، سهام مناسب را برای بلندمدت پیدا کنید و فقط با دید بلندمدت سرمایه گذاری کنید.
  • سهامی را بخرید که برابر شوک های منفی کننده بازار مقاوم باشند، با شناخت شرکت ها و گدشته آن ها اینکار ساده است.

10 پاسخ

    1. بعضی مواقع سهم ها با محدودیت دامنه نوسان 10 درصدی بازگشایی میشن، مثلا پس از اعلام مواردی که در سود و زیان شرکت تاثیر گذاره.

  1. سلام خسته نباشید یعنی الان حدکثر نوسان روزانه تابلوی زرد 5 درصد و نارنجی 4 درصد و قرمز 3 درصد میباشد؟

    1. تابلو زرد بازار پایه: در طول هفته دامنه نوسان قیمت، حداکثر 3% است.
      تابلو نارنجی بازار پایه: در طول هفته دامنه نوسان قیمت، حداکثر 2% است.
      تابلو قرمز بازار پایه: در طول هفته دامنه نوسان قیمت، حداکثر 1% است.

    1. سلام وقت بخیر
      انتظار کسب سود
      سفته بازی یا شاید هم واقعا قراره اتفاقی توی شرکت بیفته
      یا اینکه صرفا به خاطر بی‌ارزش شدن ریال، هر سهمی رو بدون بررسی خریداری میکنن

    1. تازمانی که شما سهمتون رو بفروش نرسوندید هیچ مشکلی برای سرمایه شما بوجود نمیاد حتی اگر شما بیشتر از 100 درصد هم ضرر کردید بازهم به همان تعداد سهمی که خریدید رو دارید ولی با قیمت پایینتر

    1. قطعا سود بلند مدت در بورس خیلی ارزنده تر است ولی اگر شما توان نوسان گرفتن از بازار رو دارید ازاین مورد هم میتونید استقاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات علمی و اخبار اقتصادی به گزارش پایگاه خبری سهامیر : (چگونه در روزهای قرمز بازار بورس سود کنیم؟)
این خبر در پایگاه و ارشیو حقوقی و اقتصادی سهامیر ثبت شد.

آخرین اخبــــــــــــــــــار و مقالات:

جدول محتــــــــــــــوا :