اشتباهات رایج سرمایه گذاران در بورس
اگر جزء سرمایه گذاران بازار بورس هستید و یا قصد دریافت کد بورسی و ورود به این بازار را دارید، باید توجه کنید که یک سری اشتباهاتی در معاملات این بازار وجود دارد که در طول زمان توسط بسیاری از افراد تکرار می شود و ممکن است موجب ضررهای زیادی در این بازار شود.
Warning: Undefined property: WP_Error::$taxonomy in /home/admin/domains/sahamir-ac.com/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/query-control/classes/elementor-post-query.php on line 255
اشتباهات رایج سرمایه گذاران در بورس
اشتباهات رایج سرمایه گذاران در بورس
آگاهی از خطاهای رایج و ویرانگر در سرمایه گذاری در بورس، مهمترین بخش از یک برنامه موفق سرمایه گذاری است. بررسی تکرار خطاهای رایج نشان می دهد که بزرگترین دشمن این دسته از سرمایه گذاران خود آنها هستند. در هر حال، رایج ترین خطاهای سرمایه گذاران را می توان به شرح زیر برشمرد:
1- خرید در بالاترین قیمت (گران خریدن)
نخستین اصل سرمایه گذاری خرید در پایین ترین قیمت و فروش در بالاترین قیمت ممکن است. پس چرا بعضی افراد به عکس عمل می کنند؟ دلیل اصلی این است که افراد به عملکرد گذشته سهم نگاه می کنند.
بسیاری از افراد روی دسته یا گونه ای از دارایی ها که طی یک یا دو سال گذشته عملکرد خوبی داشته اند سرمایه گذاری می کنند و استدلال شان این است که چون عملکرد دارایی مورد نظر در گذشته خوب بوده در آینده نیز خوب خواهد بود.
اما این فرض کاملاً اشتباه است . گران خریدن و ارزان فروختن شیوه افرادی است که برنامه مشخصی در ذهن ندارند و فقط به تحرکات بازار واکنش نشان می دهند. سرمایه گذاری این افراد به جای این که راهبردی باشد تاکتیکی است.
عده دیگری که همیشه در معرض خطر گران خریدن هستند افرادی هستند که موج خریداران بازار را دنبال می کنند. برخی از انواع سهام موجود در بازار در یک دوره کوتاه مد روز می شوند و بسیاری از سرمایه گذاران مبتدی را در اوج قیمت به سوی خود می کشند. همیشه سعی کنید به عملکرد آینده سرمایه گذاری مورد نظر خود نگاه کنید نه وضعیت آن در گذشته
2- فروش در پایین ترین قیمت (ارزان فروختن)
سیاری از سرمایه گذاران تا زیان شان جبران نشود حاضر به فروش سهام خود نیستند . غرور این افراد اجازه نمی دهد که قبول کنند اشتباه کرده اند و سهام شان را به قیمت بالایی خریده اند. اما افراد باهوش واقعیت را می پذیرند و به سرعت جلوی ضرر بیشتر را می گیرند.
به یاد داشته باشید که همه سرمایه گذاری ها هم به ارزش افزوده نمی رسند و حتی سرمایه گذاران حرفه ای هم همیشه در کار خود موفق نیستند . بهترین کار این است که هر چه زود تر جلوی ضرر بیشتر گرفته شود و منابع مورد نظر در سرمایه گذاری دیگری به جریان گذاشته شود
3- نداشتن برنامه مشخص برای سرمایه گذاری
سرمایه گذار باید از ابتدای کار برنامه مشخصی برای سرمایه گذاری خود در نظر بگیرد تا در آینده بتواند تصمیم های خود را در قالب همین برنامه شکل دهد.
برای طراحی برنامه سرمایه گذاری توجه به چند عامل اصلی از جمله افق زمانی ، میزان ریسک پذیری، میزان وجوه قابل سرمایه گذاری، و میزان افزایش احتمالی سرمایه گذاری در آینده بسیار ضروری است . سرمایه گذار باید به دقت بداند چه کار می خواهد بکند و تا چه اندازه تحمل پذیرش نوسان های بازار را دارد
4- سهل انگاری و بی توجهی
افراد به طور معمول به خاطر این که نمی دانند از کجا و چگونه سرمایه گذاری خود را شروع کنند، از آغاز کار طفره می روند یا به دل یل زیان سرمایه گذاری های قبلی یا رشد منفی بازارهای سهام ، از سرمایه گذاری جدید سرباز می زنند.
سرمایه گذار باید در هر وضعیتی به کار خود ادامه دهد و با توجه به شرایط بازار بر روی ابزارهای مختلف سرمایه گذاری کند و مرتب پرتفوی خود را بررسی کند و از مطابقت آن با برنامه مورد نظر خود مطمئن شود
5- اعتماد به نفس بی جا
بسیاری از سرمایه گذاران همچنان تصور می کنند که از چگونگی فعالیت بازار سرمایه اطلاع دارند، درحالی که واقعیت چیز دیگری است همان طور که جاش بیلینگز طنز نویس میگوید آنچه انسان نمی داند از وی احمق نمی سازد؛ بلکه آنچه تصور میکند می داند، ولی در واقع نمی داند وی را به یک احمق تبدیل می کند.
نتیجه این که، افراد اقدام به سرمایه گذاری می کنند بدون این که دانش کافی درباره عواقب تصمیم هایشان داشته باشند. مثل این است که به جایی سفر کنید که قبلاً هیچ گاه در آن جا نبوده اید، بدون این که نقشه مسیر یا راهنما با خود داشته باشید. نداشتن تحصیلات علمی در مسائل مالی، باعث شده که اکثر سرمایه گذاران تصمیمات خود را بر اساس دانش عام در جامعه اتخاذ کنند.
این دانش، همان ایده ها و نظرهایی است که آن قدر در بین مردم باقی مانده و پذیرفته شده اند که دیگر کسی در مورد آن ها سؤال نمی کند. متأسفانه، اغلب آنچه به عنوان دانش عام در مورد سرمایه گذاری وجود دارد نادرست است. در نتیجه، سرمایه گذاران، تصمیماتی اتخاذ می کنند که نتایج فاجعه باری به همراه دارد.
6- انتظار نامعقول
همیشه در زمان وجود حباب قیمت ها در سطح بازار سرمایه گذارانی را می بینیم که صبر خو د را از دست می دهند و ریسک بیش از اندازه ای را متح مل می شوند . داشتن دید بلندمدت نسبت به سرمایه گذاری انجام شده بسیار مهم است.
سرمایه گذار نباید به عوامل بیرونی اجازه دهد تأثیر نامطلوبی بر روی تصمیم گیری او داشته باشند و باعث شوند او در زمان نامناسب استراتژی خود را تغییر دهد . همیشه می توان با مقایسه عملکرد پرتفوی مورد نظر با شاخص های پایه به انتظاری معقول دست یافت.
مدیریت فراچارت: اکنون ایمان دارم می دانید هدف ما از انتخاب عکس این مقاله چه چیز بوده: در این عکس درشکه ای به اسب به صورت برعکس بسته شده که می بایست به پشت اسب وصل می شد و همچنین سطل آبی بر روی درشکه است که نماد و استعاره از سرمایه شماست و ممکن است هر لحظه بریزد و هدر برود.
نتیجه گیری:
در این گزارش در مورد انواع اشتباهات و خطاهای رایج سرمایه گذاری صحبت کردیم هر سرمایهگذار در دوران سرمایه گذاری خود اشتباهات زیادی انجام میدهد ولی نکته ای که اهمیت دارد تعداد اشتباهات نیست. بلکه تعداد تکرار اشتباهات است.
در واقع تفاوت اصلی میان سرمایهگذاران موفق و سرمایهگذاران مبتدی این است که سرمایهگذاران موفق ممکن است چندین خطا انجام دهند ولی از هر اشتباه خود درس میگیرند و دیگر ان را تکرار نمیکند. ولی سرمایهگذاران مبتدی یک اشتباه را چندین بار تکرار میکنند. میتوان گفت با استفاده از تجربیات افراد موفق جای پای جای آنها بگذاریم
- دیپارتمان آموزش عالی
- مدرک انحصاری
- تاییدیه جهانی
نتیجه گیری
نتیجه گیری
در این گزارش در مورد انواع اشتباهات و خطاهای رایج سرمایه گذاری صحبت کردیم هر سرمایهگذار در دوران سرمایه گذاری خود اشتباهات زیادی انجام میدهد ولی نکته ای که اهمیت دارد تعداد اشتباهات نیست. بلکه تعداد تکرار اشتباهات است.
در واقع تفاوت اصلی میان سرمایهگذاران موفق و سرمایهگذاران مبتدی این است که سرمایهگذاران موفق ممکن است چندین خطا انجام دهند ولی از هر اشتباه خود درس میگیرند و دیگر ان را تکرار نمیکند. ولی سرمایهگذاران مبتدی یک اشتباه را چندین بار تکرار میکنند. میتوان گفت با استفاده از تجربیات افراد موفق جای پای جای آنها بگذاریم
- دیپارتمان آموزش عالی
- مدرک انحصاری
- تاییدیه جهانی
6 پاسخ
بنظر شما اگه در همه بازارها سرمایه گزاری کنیم بهترنیست تا در یک یا دوبازار؟
بله. قطعا از قدیم هم گفتن شما بهتر هستش تخم مرغ هاتون رو در یک سبد نچینید. شانس مثبت شدن برآیندتون قطعا بالاتر میرود.
به نظر شما زمانی که پوزیشن وارد مثبت شد منطقیه ضرر رو فریز کنیم یا اجازه بدیم روند بدون فریز ادامه پیدا کنه تا به tp1 برسه؟
سلام نه این کار اشتباهیه باید صبر کنید تا حداقل به تی وی یک برسه و سودتون اجازه رشد بدید تا همیشه ریسک به ریوارد داشته باشید.
بهترین روش سرمایه گذاری بلند مدته یا کوتاه مدت؟
برای بورس ایران بهترین روش سرمایه گزاری بلندمدت هستش و برای فارکس کوتاه مدت و روزانه